Οι αποσκληρυντές τύπου SF της εταιρείας μας είναι ένα νέο καινοτόμο προϊόν το οποίο δεν λειτουργεί όπως ένας κλασσικός αποσκληρυντής. Σε αντίθεση με έναν κλασικό αποσκληρυντή που χρησιμοποιεί αλάτι για να κάνει αποσκλήρυνση κατά την διαδικασία της αναγέννησης, ο αποσκληρυντής SF σχηματίζει μικρούς κρυστάλλους με πυρηνογέννεση στην κρυσταλλική δομή του αραγωνίτη.

Ο αραγωνίτης σε αντίθεση με τον ασβεστίτη που είναι η γνωστή μορφή του ανθρακικού ασβεστίου (σκληρές αποθέσεις λευκού άλατος) δεν επικάθεται στις σωληνώσεις με αποτέλεσμα αυτές να παραμένουν καθαρές. Επιπρόσθετα η λειτουργία του αποσκληρυντή SF αφαιρεί τις υπάρχουσες επικαθήσεις αλάτων που υπάρχουν στο υδραυλικό μας δίκτυο. Δεν συμπληρώνει κανένα χημικό στο νερό αποτελώντας ένα οικολογικό προϊόν που δεν δημιουργεί κανένα περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε αντίθεση με τους κλασικούς αποσκληρυντές που συμπληρώνουν νάτριο στο νερό αυξάνοντας την αλατότητα του. Δεν χρησιμοποιεί παροχή ρεύματος κατά την λειτουργία του με αποτέλεσμα να έχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Έχει πιστοποιητικό για χρήση στο πόσιμο νερό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα σε οποιαδήποτε παροχή πόσιμου νερού. Δεν αλλοιώνει την γεύση του νερού. Χρειάζεται 85% λιγότερο χώρο για την εγκατάστασή του και δεν απαιτεί κανενός είδους συντήρηση. Για αυτούς τους λόγους είναι ένα προϊόν που χρησιμοποιείται σε χώρους όπως η εστίαση, η άρδευση, σε οικίες, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, μεγάλους οργανισμούς, λέβητες, πύργους ψύξης, βιομηχανία, πλυντήρια αυτοκινήτων, πισίνες και Spa, βιομηχανίες αναψυκτικών, οινοποιεία, τυροκομεία, θερμοκήπια, φυτώρια, μηχανές καφέ και ροφημάτων.